keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Alaskalainen kalayllätys

Googlasin jostain Alaskalaisen sei-paistoksen. Idea viehätti vaikka seiti sinällään ei kuulu omiin herkkuihin. Kuten tapoihini kuuluu, muokkasin kuitenkin ohjetta matkan varrella. Ensin, koska halusin siihen väriä ja makua, toiseksi, koska jääkaapissa ei ollutkaan ihan kaikkia tarvikkeita.... (Tilanne, jota meillä ei yleensä ole. Taito soveltaa on kullankallis.)

Alaskan seitipaistos

2 pkt seitiä (yht. 8 palaa)
pussi pakastemaissia
pussi pakateporkkanoita
iso purjo
juustoraastetta
ruokakermaa

Sivele hiven oliiviöljyä vuoan pohjalle ja lado kalapalat siihen vierekkäin. Tässä välissä niitä on hyvä maustaa halutessaan, esim. sitruunapippuria vähän päälle. Suolaa en laittaisi, koska lopuissa aineissa on suola% kohtuullisen korkea.
Kaada päälle maissit ja porkkanat.

Leikkaa purjo viipaleiksi ja irrottele renkaat, freesaa niitä nopeasti pannulla ja kaada vuokaan.
Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada ruokakerma ja laita uuniin. Paistoin vajaan tunnin, n. 170°C.



Meillä kävi vahinko ja jääkaapissa ei ollut yhtään ruokakermaa. Joten keitin pussillisen cheddar-juustodippiä runsaaseen maitoon (ohjeessa 2 dl, laitoin 3 dl) ja lisäksi, koska minusta vuoka vaikutti vähän kuivalta, sekoitin vielä katkaraputuorejuuston kunnon loraukseen (3-4 dl) maitoa ja kaadoin senkin päälle. Oli ainakin mehevää. Löysin myös pakkasesta jostain jääneen pussillisen katkarapuja ja kaadoin nekin pataan.

Todella yllättävän hyvää. Suosittelen kokeilemaan. Ehkä vielä tolla sovelletulla versiolla. Ainakin itse teen jatkossa aina cheddar-juustokastikkeen siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti