sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tiramisukka

Nopeaa ja helppoa. Siinäpä tärkeimmät kun miettii viikonlopun "jotain hyvää kahvin kanssa".
Vanhempi tytärkin täytti viikolla vuosia ja kun tätä Halloweenia on alettu Suomessakin juhlia, kaipa sitä jotain voisi....

Ensin keitin kermasta ja hopeatoffeista liemen, ajatuksena tehdä juustokakku. Mutta... aamun lenkki venähti erään pihan haravoimisessa ja juustokakku kestää hyytyä, ja.... selityksiä siis. Joten sen kastikkeen voi käyttää vaikka jäätelön päällä, ja nopeasti vaan pikaista hyvää kasaan. Tämän tekee nopeasti ja se voi tekeytyä juuri syömisen ja kahvin tippumisen ajan.

Nopea ja helppo tiramisu

3 liivatelehteä
5 munaa
200 g Philadelphia-juustoa
1,75 dl sokeria
vajaa desi vahvaa kahvia
2,5 dl vatkattavaa vaniljavaahtoa tai vispikermaa

Tarjoiluun

LU:n Bastogne-keksejä
kaakaojauhetta
vahvaa kahvia

Laita liivatteet jääkylmään veteen likoamaan. Erottele munat.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaamisen aikana sekoita hiljalleen joukkoon n. 3/4 dl sokeria. Sekoita toisessa kulhossa munan keltuaiset, juusto ja desi sokeria. Kun seos on tasaista, kaada hiljalleen joukkoon vaniljakastike ja jätä vatkaantumaan.
Kuumenna tilkka kahvia ja liota puristetut liivatteet siihen. Oikein ohuena norona kaada liivatekahvi vanilja-juustovaahtoon. Pieninä kasoina vatkaa vielä valkuaiset joukkoon. Jätä jääkaappiin noin tunniksi tekeytymään.

Tarjolle laitettaessa annan jokaisen rakentaa itse itselleen annoksen. Lautasen pohjalle pari keksiä, joihin lusikalla tilkka kahvia, että pehmenevät, päälle juustovaahtoa, kerroksittain keksejä ja vaahtoa ja päälle ropsaus kaakaojauhetta.





1 kommentti:

  1. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista