keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Crumble

Teen usein pika-marjapiirakkaa.
En yleensä ikinä tee piirakoihin pohjaa. Minusta jauho-rasva-sotku ei maistu juuri miltään ja tulen ilmankin toimeen.
Yksinkertaisimmillaan marjapiirakka on kermaviilipurkki, muna tai kaksi (yleensä kaksi), hiukan sokeria ja vaniljaa, sotku vuokaan ja päälle marjat vaikka jäisenä ja uuniin.

Crumble taas on hifistelty versio siitä, mitä minusta ihmiset tekevät kaura-omenapaistoksena. Määrät ovat täysin riippuvaisia siitä teetkö 20 x 20 cm vuokaan vai 40 x 40 cm vuokaan. Siksi en anna mitään desimittoja, vaan suunnilleen määrät suhteutettuna toisiinsa.

Crumble

2 x kauraruishiutaleita
1 x ruisjauhoja
1 x sokeria
nestemäistä vaniljaa
pullomargariinia

Sekoittele kuivat sekaisin vaikka lusikalla, kaada päälle vaniljaa ja margariinia ja sekoittele, kunnes seos on vähän paakkuuntunut.

Kaada vuokaan vuorotellen marjoja ja crumblea. Paista uunissa kunnes crumblen pinta on kauniin ruskea.


Vähän hienompi crumble: Vaihda kaurahiutaleet mantelijauheeseen.  =) 

1 kommentti:

  1. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista