lauantai 16. tammikuuta 2016

Rusina-omenapiirakka

Joulusta oli jäänyt rusinoita. Tietenkin kulhoon pöydälle, joten olivat kuivia ja kovia...
Kaupassa oli vaniljakastike tarjouksessa joten idea lähti puhtaasti -30% tarrasta tällä kertaa.
Tämä on monipolvinen ohje. Kuorrutus on sattuman tulos, joskus kokeiltu ja erinomaiseksi havaittu.

Glögimarinoidut rusinat

2 dl rusinoita
Marlin tiivisteglögiä

Kaada rusinat kattilaan, lisää tiivisteglögiä sen verran, että niukasti peittyvät, lorauta ihan pieni tilkka vettä päälle. Kiehauta ja jätä hautumaan kattilaan, kunnes rusinat ovat pehmeitä.

Omenapiirakka

Pese ja kuutioi kolme omenaa. Itse käytin Golden delicious -merkkisiä. Kaada omenakuutiot piirakkavuokaan ja lisää joukkoon rusinat liemineen. Lisää päälle kanelia ja fariinisokeria ja sekoittele.

Laita uuniin, 150°C, n. 15 min. Tee sillävälin kuorrutus.

Piirakkakuori

4-5 munaa (riippuen piirakkavuuan koosta)
2,5 dl sokeria
n. 3 dl mantelijauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelijauhe. Kaada kevyesti paistettujen omenoiden päälle, sekoittele vähän ja laita takaisin uuniin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti