torstai 28. tammikuuta 2016

Chili sin carne

Kun hankin tuon Crock-potin, yksi ajatus oli myös, että opettelisin tekemään edes jotain kasvisruokaa. Älkää kysykö miksi minulla on ajatus, että kasvisruuat (poislukien kasvispihvit ja -pullat) on yhtä mössöruokaa ja patoja. Näin se vaan on.  =)

Ostin kuitenkin kuivattuja papuja ja linssejä ja olen niitä menestyksellä käyttänytkin. Edellispäivänä kotiintullessa (klo 21) olin liottanut päivän kidney-papuja jääkaapissa ja keitin ne nopeasti valmiiksi (n. tunti). Niitä oli yhteensä ehkä vajaa litra. Vähän ennen nukkumaanmenoa paiskasin sitten pataan

500 g tomaattipyrettä
kidney-pavut
4 isoa porkkanaa penneinä
kukkurallinen teelusikallinen Sambal Oelek -tahnaa
1 rkl kanafondia
3 rkl Kikkomania
pippuria myllystä
kourallinen sipulirouhetta

Jätin padan porisemaan pienellä tulella yön yli. Aamulla nousin kuudelta, maistoin, ja totesin, että hiki nousee pintaan.... joten lisäsin

2,5 dl ruokakermaa (juusto)
ruohosipulia
1 rkl sokeria
pussillisen pakastemaissia

Ja keitin riisiä lisukkeeksi sillä välin kun kävin suihkussa.

Tätä siis lounaaksi. Hyvin piti nälkää, papujen proteiinipitoisuus on sen verran suuri. Mutta täytyy myöntää, että chilin määrä oli edelleen sikäli yläkanttinen, että hiki tuli vieläkin, kermasta huolimatta. Nyt muutaman päivän aikana se luultavasti muuttuu vielä vähän ärjymmäksi säilytyksen aikana, mutta hyvää se oli.
Harmi, etten ole laskenut hintoja. Epäilen, että tämä oli vielä todella edullistakin.

Valitettavasti en muistanut ottaa kuvaa annoksesta. Sellaista punaista mössöähän se...  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti