sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Banaanikakku

Joskus inspis tulee kummallisista paikoista. Kuten nyt vaikka hömppä-romaanista, jonka tapahtumapaikka on syvä etelä jenkkilässä....  missä sivumennen en ole koskaan ollut, mutta jonka tunnelma jotenkin on käsinkosketeltava hyvän kirjoittajan jäljiltä.
Tässä ohjeessa parasta on se, ettei mitään vatkata vaan kaiken voi sekoittaa nopeasti vaan puuhaarukalla.

Mausteinen banaanikakku

200 g voita
3 isoa banaania, mielellään oikein kypsiä
2 munaa
purkki kermaviiliä
1,5 dl sokeria
3-3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl kardemummaa
4 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Sulata voi kulhossa mikrossa pienellä lämmöllä niin, että se on pehmeää mutta ei nestemäistä. Kaada kulhoon sokeri, kermaviili ja munat. Muussaa banaanit ja lisää sose. Sekoita jauhoihin nostatusaineet ja sekoittele joukkoon, mausta.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, joko rengas- tai leipävuokaan, ja paista n. tunti 150°C kiertoilmalla tai 175°C tavallisessa uunissa.

Tarjoiluun tämä kakku on parhaimmillaan hetken jäähtyneenä ja kardemummakahvin kanssa.


1 kommentti:

  1. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista