perjantai 23. lokakuuta 2015

Focaccia

Kaiken ruisleipäinnostuksen keskellä tuli varovainen toive, jos kuitenkin joskus edes vielä saisi vaaleaa leipää....
Joten iltapalaksi pieni tomaatti-oliivi-focaccia.

Oliivi-tomaattifocaccia

3,5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
suolaa
0,5 dl oliiviöljyä

Päälle

muutama kivetön oliivi
muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
oliiviöljyä

Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen, vatkaa joukkoon osa jauhoista rivakasti sekoittaen, lisää suola ja öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhot, se jää löysäksi. Laita nousemaan puoleksi tunniksi lämpimään. Itse suosin mikrouunia.

Puolen tunnin päästä voitele öljyllä vuoka. Itse käytin Ikean keskimmäistä peltivuokaa, koko n. 30 x 25 cm. Kippaa taikina sinne ja painele ja kevyesti jauhotetuin käsin huolellisesti koko vuoan kokoiseksi lätyksi. Painele taikinaan sinne tänne tomaatteja ja oliiveja ja voitele se tilkalla öljyä vielä pinnalta. Siihen voisi varmasti ripotella myös hivenen suolaa, riippuen taikinan suolamäärästä, ja tuoreita yrttejä.


Laita vuoka nyt kylmään uuniin ja jätä nousemaan 45 minuutiksi. Itse käytin kiertoilmaa sen verran päällä, että uunin lämpö oli n. 35°C. Halutessasi voit laittaa vuuan päälle liinan.

Keitä tilkka vettä ja kaada se laakeaan kulhoon, aseta kulho uunin pohjalle, jotta uuniin tulee lämmintä vesihöyryä ja leivän pinnasta rapea.
Väännä uuni päälle, itsellä kiertoilma 200°C. Paista leipää kunnes pinta on kauniin ruskea, puolisen tuntia.

Se ei irtoa vuuasta mitenkään helposti, joten helpointa on murtaa siitä paloja esim. muovisella lastalla.



1 kommentti:

  1. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista