torstai 22. lokakuuta 2015

Aurinkosoppaa

Molemmat meidän tytöt on useita kertoja tulleet kotiin koulusta ja kehuneet kouluruokaa. Erityisesti Aurinkosoppa saa aina varauksettomat kehut. Pitkään mietin mitä se voisi olla, koska kuvaukset olivat melko.... noh, epäkuvailevia. Kerran kokeilin ja kommentti oli lähinnä "no joo, vähän sinnepäin" ja sittemmin olen keksinyt mikä on oikea kombinaatio.

Aurinkosoppa

1 bataatti
7-8 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 myskikurpitsa
1 prk Koskenlaskijan maustamaton Ruoka
450g pussillinen pakastemaissia (ota sulamaan jääkaappiin ajoissa)

Tarjoiluun raejuustoa

Halkaise kurpitsa, kaavi lusikalla siemenet ja suurin osa rihmoista pois ja leikkaa viipaleiksi uunivuokaan. Laita uuniin (180°C kiertoilma) pehmenemään. Kuori porkkanat ja bataatti ja pilko kukkakaali. Kannattaa varata heti kättelyssä 5 litran kattila, soppaa on tylsä yrittää sekoittaa pienessä. Laita juurekset kattilaan ja kaada n. 1,5 litraa vettä päälle (kukkakaalit eivät välttämättä ole vedessä, ei haittaa) ja väännä kiehumaan.

Kurpitsa valmistui noin reilussa 30 minuutissa, ota pois uunista ja haarukan ja veitsen avulla raavi kuoresta vihannes irti.



 Kun juurekset ovat kypsyneet, ota kattila pois liedeltä, kaada suurin osa liemestä pois talteen, lisää joukkoon kurpitsa ja soseuta.



Soseuttamisessa lisää lientä, jos muuten on liian tönkköä. Itse käytän monitoimikonetta mutta yhtä hyvää tulee sauvasekoittimella.




Huom, tässä vaiheessa sose käsittääkseni käy myös hyvin pienten vauvojen ruuaksi (4 kk). Halutessasi, ota sivuun se määrä, jonka ehkä voisit pakastaa kerta-annoksiin ja näin sinulla on myös sose vauvalle.

Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää joukkoon Koskenlaskija, sekoittele hyvin. Mausta. Itse käytin kanafondia, sipulijauhetta ja ruohosipulia ja persiljaa. Kaada joukkoon puolijäiset maissit ja kuumenna vielä.



Maissit voi halutessaan soseuttaa joukkoon. Meillä halutaan sen verran pureskeltavaa, että ne jätetään aina kokonaisiksi. Eikä muuta kuin ääntä kohti.


Tarjoiluun voi käyttää esim. kevyesti paistettua ja maustettua jauhelihaa, proteiinipitoisempaa, pitää nälkää paremmin. Myös leipäjuusto maistuu hyvältä sopan joukossa.



1 kommentti:

  1. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista