Appelsiinikakku
2 appelsiinia tai veriappelsiinia (varmasti muutkin sitrukset kävisi)
2 dl siirappia
Pese appelsiinit huolellisesti esim. juuriharjalla. Leikkaa kuorineen n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Kiehauta siirappi isolla paistinpannulla ja laita appelsiiniviipaleet kiehumaan liemeen n. 10 minuutiksi. Jätä jäähtymään toiseksi 10 minuutiksi. Siirrä appelsiiniviipaleet voideltuun ja leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. (Omani oli n. 26 cm halkaisijaltaan.) Pidä siirappi tallessa, anna jäähtyä.
4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Sekoittele kaikki kuivat aineet kulhossa sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon rauhallisesti sekoitellen vuorotellen sulatettu rasva ja kuivat aineet. Kaada vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja paista. Itsellä oli kiertoilmauuni, n. 150°C ja vajaa tunti.
Anna jäähtyä hetki vuuassa ennen kuin irrotat reunan ja kippaa kakku tarjoiluvadille väärinpäin.
Kaatele siirappia useassa erässä päälle, että se imeytyisi kaikki kakkuun. Tarjoile viileänä.
Tästä kakusta tuli ehkä ensimmäistä kertaa sen näköinen kuin se oli esimerkkikuvassa ohjeen vieressä. Hauska ja herkullinen. Tulen tekemään toistekin.
No niin nam, arvaa alkoiko tehdä mieli. Tuoksu on muuten varmaan aivan mieletön ja on kakku tosi kaunis, ihana tuo pinta. :) Sydämellistä loppiaisviikonloppua <3
VastaaPoistaNäyttää niin maukkaalle! Appelsiiniviipaleet ovat myös kauniin näköisiä. Kauniita elokuun päiviä sinulle!
VastaaPoista